Afspraak maken

Het spreekuur is altijd volgens afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u het beste telefonisch telefonisch contact opnemen met de assistente.

Voor dringende zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag kunt u het beste 's ochtends vóór 9.00 uur bellen. Het kan echter voorkomen dat de huisarts van uw keuze geen ruimte meer heeft die dag. U kunt dan desgewenst bij een van de andere huisartsen terecht. Voor korte vragen, uitslagen e.d. kunt u de huisarts ook telefonisch spreken. De assistente kan u daartoe met u afspreken wanneer de huisarts u zal terugbellen.

De assistentes zijn opgeleid om vragen te stellen over (de aard van) uw klachten. Zij kunnen dan, samen met u, bepalen wanneer en door wie u het beste gezien kunt worden. Uiteraard kunt u ook aangeven dat uw klachten privé zijn.

Voor iedere afspraak is 10 minuten beschikbaar. Wanneer u verwacht meer tijd nodig te hebben dient u dit aan de assistente door te geven. Zij reserveert dan meer tijd voor u.

Bij spoedeisende/levensbedreigende klachten of verwondingen hoeft u niet eerst een afspraak te maken. U kunt dan het best direct contact opnemen via de spoedlijn (keuze 1) of direct naar de praktijk komen. U wordt dan opgevangen in de behandelkamer van de assistentes.

Regelmatig zijn er medische studenten die stage lopen bij de huisartsen. Als dit het geval is, staat dit aangegeven op de balie of in de wachtkamer. Als u de huisarts alleen wil spreken, kunt u dat aan de assistente meedelen. Uw medewerking aan het onderwijs is altijd vrijwillig, maar uiteraard wel gewenst.

Wij bieden u de mogelijkheid om online een afspraak te maken voor het spreekuur van de huisarts, zie Online afspraak maken.