Praktijkondersteuner GGZ

Praktijkondersteuner GGZ
De praktijkondersteuner GGZ ondersteunt de huisartsen in met name de zorg voor mensen met sociale en psychische klachten in de huisartsenpraktijk. Zo is de hulp en ondersteuning laagdrempelig, snel en op maat voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar.

Wat kan de praktijkondersteuner GGZ voor u betekenen?
De praktijondersteuner GGZ kan in veel gevallen goede, laagdrempelige en effectieve hulp bieden, U kunt hierbij denken aan: somberheid, angstklachten, overspannenheid, verwerkingsproblematiek, relatieproblemen en problemen in de opvoeding.

Bij complexere problemen kijkt de praktijkondersteuner GGZ samen met uw huisarts of doorverwijzing naar een andere zorgverlener u kan helpen. Zij heeft kennis van de sociale kaart in de regio. Daarnaast heeft de praktijkondersteuner GZZ regelmatig overleg met onder andere uw huisarts, de maatschappelijk werkers (van Trajekt Maastricht) en neemt deel aan het sociale wijkteam in Maastricht West.

In huisartsenpraktijk Jansen-Minnaard-Ponse vervult mevrouw Kirstin Aerts, psychologe, de functie praktijkondersteuner GGZ. 

 

De Praktijkondersteuner GGZ Jeugd
Yara Hoenjet is werkzaam in de praktijk als praktijkondersteuner GGZ Jeugd.
De praktijkondersteuner GGZ Jeud ondersteunt de huisartsen in de geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jeugdigen van 0 tot 24jr. Wanneer u merkt dat uw kind niet goed in zijn of haar vel zit, neemt u dan contact op met uw huisarts. Psychische en psychosociale problemen komen veel voor, ook bij kinderen en jeugdigen. Deze problemen kunnen invloed hebben op de ontwikkeling van het kind en kunnen zich op veel verschillende manieren uiten. Na een doorverwijzing van uw huisarts krijgt u een intakegesprek. de POH GGZ Jeugd maakt een inventarisatie van de klachten en de problemen en adviseert vervolgens over een mogelijke aanpak van deze problemen.
Dit kan bestaan uit een kortdurende behandeling bij de POH GGZ Jeugd. Deze behandeling kan zowel gegeven worden aan het kind/jeugdige als ook aan de ouders in de vorm van opvoedingsondersteuning. Als er andere hulp nodig is, kunt u worden doorverwezen naar een zorginstantie die beter aansluit bij uw hulpvraag.