Praktijkondersteuner somatiek

Praktijkondersteuner Somatiek

De praktijkondersteuner somatiek ondersteunt de huisartsen en organiseert eigen spreekuren voor mensen met een chronische aandoening of een groter risico op een chronische aandoening.

Tegenwoordig beschikt ruim 80% van de huisartsenpraktijken over een praktijkondersteuner somatiek. Een leuk weetje is dat huisartsenpraktijk de Hofhoek behoort tot een van de eerste huisartsenpraktijken in Nederland met praktijkondersteuner.

In huisartsenpraktijk Jansen-Minnaard-Ponse vervult Martin Eschweiler de functie POH somatiek. Martin is in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen als HBO-verpleegkundige en sinds oktober 2013 werkzaam binnen onze huisartsenpraktijk.  

Onder supervisie van de huisarten heeft hij eigen spreekuren om zorg te dragen voor begeleiding en behandeling van onder andere diabetes mellitus (suikerziekte), astma/COPD en hart- en vaatziekten of bij een verhoogde risico op hart- en vaatziekten).

Martin zorgt er samen met uw huisarts voor dat uw gezondheidsdoelen worden behaald, uw kwaliteit van leven centraal staat en uw chronische aandoening goed onder controle blijft/ dat uw risico’s op chronische aandoeningen regelmatig worden geëvalueerd.

Er is tevens sprake van een goede samenwerking tussen de praktijkondersteuner en andere disciplines binnen- en buiten het Gezondheidscentrum.